Kesäkuun alussa Rolls Neste Saimaan Portti sai uuden jatkajan, kun yrittäjä Virpi Trygg otti muutaman vuoden myynnissä olleen liikenneaseman ohjaksiinsa. Liikenneasema on kulkenut 90-luvulta saakka Tryggin suvussa, joten se oli yrittäjälle tuttu jo ennestään

– Ihan kuin kotiin olisi tullut, yrittäjä kuvailee avaustunnelmia.

 Aseman 120 asiakaspaikkaa ovat olleet kiihkeässä käytössä heti alusta asti.

– Erityisesti Big bacon- ja Papa -ateriat maistuvat tielläliikkujille ja ammattiautoilijoille, Trygg kertoo.

Yrittäjä kokee Rollsin haltuunoton helpoksi. Suuren organisaation ja byrokratian puute eivät ole huono asia yksittäiselle yrittäjälle.

– Kaikki on sujunut mutkattomasti, vaikka koulutuksen ketjun puolesta saammekin vasta syksyllä. Meillä on yhdeksän hengen tiimi töissä, ja yksi kesätyöläisemme sai kesän aikana lempinimen ”hampurilaiskone”. Hän jatkaa meillä töissä myös kesän jälkeen, Trygg naurahtaa.

Trygg on alusta asti halunnut panostaa siihen, että työtä tehdään rennolla asenteella ja työntekijöistä pidetään huolta.

– Uskon, että hyvän ilmapiirin ansiosta meillä ei ole havaittavissa työvoimapulaa, josta kaikki nyt puhuvat, yrittäjä kiittelee.

Loistavalla sijainnilla, valtateiden 13 ja 15 risteyksessä seisovan liikenneaseman tulevaisuus näyttää lupaavalta. Syksyllä on tarkoitus tehdä vielä pientä remonttia, mutta tämä tarina on vasta alussa.

– Tavoitteena on, että paikasta tulee vielä elinkelpoinen ja mahdollisesti jälkikasvukin saa tästä vielä itselleen elinkeinon.

Rolls Ristiina Neste Saimaanportti palvelee osoitteessa Kouvolantie 5–7, 52420 Pellosniemi.