Tehtävämme on taata, että jokainen voi halutessaan herkutella hampurilaisilla hyvällä omallatunnolla. Meillä vastuullisuus alkaa raaka-aineita kasvattavilta tiloilta ja jatkuu vielä senkin jälkeen, kun hampurilaispakkaus heitetään aterian jälkeen kierrätykseen.

Koko Rollsin porukka tekee työtä sen eteen, että voimme tarjota sinulle kaikin puolin reilun asiakaskokemuksen. Jaamme nyt kanssasi 7 askelta, jotka olemme ottaneet kohti vastuullisempaa huomista.

1. Rollsin hampurilaisille on myönnetty Avainlippu

Avainlippu on selkeä osoitus Suomessa valmistetusta tuotteesta. Merkki auttaa valitsemaan suomalaisen tuotteen, mihin on monta hyvää syytä. Meillä päin käytetään keskimääräistä laadukkaampia tuotantotapoja, lyhyempi kuljetusmatka pitää hiilijalanjäljen maltillisena ja raaka-aineiden alkuperän voi usein jäljittää aina yksittäiselle tilalle asti.

2. Premium-hampurilaisen pihvi on 100 % suomalaista rotukarjaa

Kuten pihvien tuottajamme Ole’s Fast Food sen on sanonut: hampurilainen on yhtä hyvä kuin sen pihvi. Siksi premium-pihvimme on valmistettu yksinomaan suomalaisen rotukarjan lihaa ja korkeatasoisia menetelmiä käyttäen. Ole’s on myös Rollsin lailla pohjalainen: Suurin osa Ole’sin käyttämästä lihasta on peräisin Pohjanmaan lakeuksilta.

3. Käytämme pekonia, joka tulee kotimaisilta perhetiloilta

Rollsin pekonin valmistaa monille suomalaisille tuttu Snellman. Pekoni on peräisin suomalaisilta perhetiloilta, joissa eläinten hyvinvointi ja terveys on niiden määrää tärkeämpää. Näiden sikojen hyvinvointi on huipputasoa jopa Euroopan mittakaavassa, minkä todistavat maailmanlaajuiset WQ-mittaukset. Snellman tuo siis hampurilaiseen hyvän maun lisäksi siivun verran lisää kotimaisuutta!

4. Tarjoilemme vain suomalaisia luomukananmunia

Me suomalaiset elellään aika harvakseltaan, minkä vuoksi on vähintään reilua, että myös tuottajiemme kanaloissa asiat ovat samalla tolalla. Rolls käyttää vain kananmunia, jotka ovat peräisin suomalaisista luomukanaloista. Siellä kanat pääsevät liikkumaan vapaasti sekä esimerkiksi kaivelemaan matoja ja hyönteisiä ulkoilmassa. Luomutuotanto on tarkkaan valvottua ja siten mekin voimme varmistaa, että kananmuniemme alkuperä on aina ensiluokkainen.

Tiesitkö, että monien tutkimusten mukaan luomukananmunat ovat muita kananmunia terveellisempiä? Luomumunissa on todettu olevan enemmän omega-3-rasvahappoja, vitamiineja sekä hivenaineita. Monet sanovat, että ne myös maistuvat ja näyttävät paremmalta.

5. Ostamme kotimaisia salaatteja aina satokauden salliessa

Rollsin raikas salaatti on aidosti tuoretta. Vihannesten toimittajamme Salicon tuotantoketju on niin ripeä, ettei tuotteita juurikaan varastoida. Tämä tarkoittaa sitä, että tänään syömäsi Rollsin salaatti on ollut todennäköisimmin vielä mullassa viime viikolla. Salaatit pestään Juvalla puhtaalla vedellä ja pakataan ilman lisä- tai säilöntäaineita.

Salaatti ostetaan aina satokauden salliessa Suomesta, kunnes syksyllä tuotanto siirtyy ensin valvotuille tiloille Saksaan ja sieltä lopputalveksi Espanjaan. Keväällä tuotanto palaa taas Saksan kautta takaisin Suomeen.

6. Solmimme reilumpia sopimuksia

Laatu ja reiluus ovat Rollsin arvojen kärjessä, puhutaanpa sitten raaka-aineista tai toiminnasta yleensä. Rolls etsii myös sopimuksissaan priimaa, ei halvinta vaihtoehtoa. Tästä kertovat esimerkiksi yhteistyösopimukset useiden suomalaisten toimijoiden kanssa. Samaan tapaan myös jokaisen Rolls-aterian takana on suomalainen yrittäjä, ja merkkinä tästä palveluillemme on myönnetty Avainlippu.

7. Vähennämme muovijätettä

Vastuullisuus ei lopu sillä hetkellä, kun ateria on syöty. Rolls käyttää kääreissä ja pakkauksissa Suomessa valmistettuja materiaaleja, jotka on helppo kierrättää. Esimerkiksi hampurilaiskääreen rasvaa hylkivä pinnoite on valmistettu biohajoavasta materiaalista muovin sijaan, ja hampurilaisen laatikon voi nakata aterian jälkeen kartonginkierrätykseen.

Materiaalivalintojen lisäksi Rollsissa vähennetään tietoisesti muovijätettä. Luovuimme hiljattain Baby-aterian yhteydessä jaettavasta lelusta, mikä tehtiin asiakkaiden toiveiden innoittamana. Lisäksi annamme juomamukin kanssa pillin ja kannen vain silloin, jos asiakas niitä pyytää. Seuraava tavoitteemme on vaihtaa pillien ja muovien materiaali ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Vastuullisempi huominen vaatii sekä pieniä että suuria tekoja, mutta ennen kaikkea meidän jokaisen panostusta. Tehdään tulevaisuudesta parempi hampurilainen kerrallaan!