Seppo Kukkolan mieleen on piirtynyt heinäkuun 15. päivä vuonna 1994. Silloin Kauhavan Rolls myi ensimmäisen hampurilaisateriansa. Nyt 23 vuotta myöhemmin hampurilaisia myydään yhä – jo toisessa polvessa. Kauhavan Rolls on ketjun ainoa kivijalkaravintola, joka tunnetaan alueella hyvästä palvelusta ja reiluista annoksista. Kaikki Kauhavalla tuntevat Rollsin ja Kukkolan pariskunnan ja poismuuttaneet muistelevat Rollsia kaihoten.

Miten Seppo ja hänen vaimonsa Pirkko päätyivät Rolls yrittäjiksi? Kaksikymmentä vuotta reissuhommissa ja Helsingissä työskennelleenä oli Kukkola ehtinyt tutustua useampaan hampurilaisravintolaan miettien miten vastaavanlainen konsepti toimisi Kauhavalla. Kukkolat vierailivat aina silloin tällöin koko perheen kanssa Seinäjoen Rollsissa ja niin vanhemmat kuin kolme tytärtä tykkäsivät Rollsin tuotteista. Seppo halusi Helsingistä kotiseudulle ja otti yhteyttä Rollsiin.

Rollsilla parasta on valmis konsepti

Kukkolat olivat löytäneet hyvät tilat aivan Kauhavan keskustasta. Rollsilla epäiltiin aluksi Kauhavan olevan liian pieni paikkakunta, mutta toisin kävi ja nyt ravintola on toiminut jo 23 vuoden ajan. –  Samat tilat toimivat edelleen, vaikka remonttia on tehty tietenkin aina silloin tällöin. Jossain vaiheessa laajennettiinkin, kertoo Kukkola.

Parasta franchising-yrittäjyydessä on Kukkolan mielestä valmis konsepti. Se on helppo yrittäjälle, sillä kaikkea ei tarvitse rakentaa alusta loppuun saakka itse. Kukkolat ovat tehneet pitkää päivää ja rakentaneet toiminnan ystävällisen palvelun ja laadukkaan ja aina samanlaisen tuotteen ympärille. – Kanta-asiakkaat ovatkin sanoneet, että tänne tullessaan voi olla aina varma siitä mitä saa, sillä tuote on aina kohdallaan.

Laadusta ja ystävällisestä palvelusta ei tulla tinkimään jatkossakaan.

–  Kuluvien vuosien aikana asiakkaat ovat muuttuneet asiantuntevimmiksi ja kriittisemmiksi, kuvailee Kukkola.

Kanta-asiakkaita Kauhavan Rollsilla on kahdenkymmenen vuoden takaa ja Kauhavalla asiakkaat tunnetaan niin hyvin, että jo auton kaartaessa pihaan voidaan tilausta alkaa valmistamaan.

Rolls-yrittäjyys on kovaa, mutta palkitsevaa työtä

Uusille yrittäjille ja yrittäjyyttä harkitseville Kukkola muistuttaa, että johtajaksi ei voi ruveta. – On oltava työtä pelkäämätön. Kelloa ei saa katsoa eikä tunteja laskea. Yrittäjän palkitsee se, kun eräänä päivänä huomaa, että yrityksellä menee hyvin. Homma pyörii ja asiakkaat on saatu tyytyväiseksi – mitään murheita ei enää olekaan.

Pariskunta on saanut vuosien varrella tunnustusta, mieltä lämmitti erityisesti valinta Vuoden Yrittäjäksi Kauhavalla vuonna 2013.