Sandbergin perheen liikenneasemayrittäjyys alkoi 90-luvun alussa Joensuussa. Perheen tytär Pia oppi jo varhain näkemään, mitä yrittäjän elämä on työskennellessään toimipisteessä viisitoistakesäisestä lähtien viikonloppuisin ja loma-aikoina. Lukion ja ammattikorkeakoulun jälkeen hän astui itse liikenneasemapäällikön saappaisiin.

Parhaimmillaan kahdesta liikenneasemasta vastannut Pia Sandberg on kokenut urallaan paljon ja vaikeitakin asioita. Esimerkkinä YT-neuvottelut, kun Kaltimontien aseman toiminta jouduttiin lopettamaan sen tonttivuokrasopimuksen umpeuduttua. Hänen omakohtaiset kokemukset Rollsista alkoivat vuonna 2008 Neste Sortavalankadun tullessa Sandbergin perheen liikenneasemaksi. Samalla liiketoimintaan tuli mukaan myös Rollsin shop-in-shop.

Rollsin myötä laajempi asiakaskunta

Liikenneaseman asiakaskunta on Joensuussa hyvin miesvaltainen. – Vakioasiakkaitamme kutsummekin meidän ukoiksi. Työmiehiä, jotka tulevat aamukahville, lounaalle ja iltaa istumaan, kertoo Sandberg.
Rollsin ja Kotipizzan myötä asiakaskunta on laajentunut, mukaan on tullut nuoria, naisia ja perheitä, jotka etenkin viikonloppuisin vilkastuttavat toimintaa.

Franchising-yrittäjyydestä on Sandbergilla pelkkää positiivista sanottavaa. Rollsin konseptia hän kiittää siitä, että se ei ole kohtuuttoman raskas ja kallis, jotta toteuttaminen on yrittäjälle mahdollista.

– Rollsin tunnettuus on riittävä, lisää Sandberg.

– Ne resurssit ja markkinointipanostukset, joita Rollsilla on käytettävissä, ovat aivan erilaiset kuin mihin yrittäjä itse pystyy. Paljon on tietysti itsestä kiinni, miten homman saa pelaamaan.

Tyytyväiset asiakkaat pelastavat päivän. – Kun asiakas erikseen kiittää maistuvasta Rolls-ateriasta, hyvästä palvelusta tai ihan vaan vaikkapa siitä, että onpa teillä mukava asioida.

Harrastus auttaa irrottautumaan

Elämänsä suuriksi intohimoiksi Pia Sandberg paljastaa työn ja koirat. Sandbergilla on neljä kääpiövillakoiraa, joiden kanssa aktiivisesti kierretään näyttelyitä ulkomaita myöten. – Koiraharrastus on hyvää vastapainoa yrityksen hoidolle, silloin arjen haasteet unohtuvat. Työn ohessa Sandberg on suorittanut tradenomin tutkinnon ja tällä hetkellä vuorossa venäjän kielen opinnot.

– Työtehtävät vaihtelevat eikä koskaan voi aamulla tietää, mitä päivä tuo tullessaan, toteaa Sandberg. Mukavimmiksi tehtävikseen hän mainitsee työskentelyn asiakasrajapinnassa – ne ikävimmät työt löytyvät sitten toimiston puolelta.