Kaikki rakastavat rouskuvan rapeaa haukkausta. Ranskalaiset ovat yksi rakastetuimmista ruoista kautta aikojen ja ympäri maailman. Myös Rollsin yksi myydyimmistä tuotteista on reilu kasa ranskalaisia, joka täydentää hampurilaisateriaa täydellisesti. Moni on jo huomannut, että olemme vaihtaneet ranskalaisemme. Miksi vaihdoimme hittituotteemme? Ihan siksi, että löysimme vielä jotain parempaa. Nyt ranskalaisten oltua myynnissä muutaman kuukauden, olemme palautteen perusteella päätelleet, että päätös oli ihan oikea.

Mutta mistä nämä perunasuikaleet ovat saaneet alkunsa?

Historia kertoo tarinan kuinka peruna tuli Eurooppaan 1500-luvulla Etelä-Amerikasta  espanjalaisten valloitusretkien mukana. Suomeen se saapui 1730-luvulla saksalaisten mukana ja perunan arvo tajuttiin nopeasti. Nykyään suomalaiset syövät vuodessa noin 60 kiloa perunaa henkeä kohti, kun vielä 1950-luvulla luku oli yli 180 kiloa vuodessa. Nykyään perunavalmisteet, kuten ranskalaiset ja sipsit muodostavat 75 % perunamarkkinoista. Rollsinkin aterioista yli puoleen kuuluu ranskalaiset.

Kerrotaan, että jo vuonna 1817 englantilaisessa keittokirjassa oli ohje, jossa perunat leikattiin ohuiksi siivuiksi ja paistettiin rasvassa. Toisen tarinan mukaan perunalastut kehitti 1850-luvulla Yhdysvalloissa kokki, jonka asiakas oli lähettänyt ranskalaiset perunat kerta toisensa jälkeen takaisin keittiöön valittaen, että ne olivat liian paksuja. Tästä syntyi ohuemmaksi leikatut perunat, jotka paistettiin rasvassa ja joista tulikin yllättäen hittituote.

Kehitämme Rollsilla reseptiikkaamme jatkuvasti. Etsimme asiakkaillemme aina parempaa, reilumpaa ja maistuvampaa.

Uusia ranskalaisiammekaan emme valinneet sattumalta. Tärkeää meille oli maun lisäksi myös, että ne maistuvat pitkään ja rapeus säilyy. Take awayn lisäännyttyä, ranskalaisilta vaaditaan enemmän ja niiden pitää olla rapeita vielä kotiin saavuttua. Super Crunch -ranskalaiset nostavat ranskalaiset ihan uudelle tasolle ja tällä hetkellä niitä saa vain Rollsista.

Ranskalaisia sellaisenaan sekä pirtelöön dipattuna

Kultaisen ruskeiksi paistetut perunat saavat veden kielelle ja tekevät hampurilaisesta aterian.

Niitä kastetaan pirtelöihin ja jäätelöihin, niitä syödään maustettuina, juustolla kuorrutettuna sekä vain suolattuna. Rapeita ranskalaisia syödään pelkästään, hampurilaisen ja kebabien kanssa ja ne sopivat lisäkkeeksi lähes mihin tahansa ruokaan. Ne saavat pihvitkin maistumaan entistä paremmilta. Rollsilla ranskalaiset pääsääntöisesti dipataan ja dippivalikoimastamme löytyy tällä hetkellä kuusi vaihtoehtoa: Rolls, Remoulade, Orient, Curry, Valkosipuli ja Savupaprika.

Valinnan teimme samoilla periaatteilla kuin aina: laadusta ei tingitä, sillä haluamme asiakkaiden tulevan aina uudelleen.

Tämä idea on taustalla jokaisen annoksen kohdalla, joka takaa reilut annokset, hyvät raaka-aineet, tuoreuden ja mahdollisuuksien mukaan myös kotimaisuuden, tavoitteena tietenkin maistuva lopputulos. Rolls haluaa tarjoilla vain priimaa ja sen takia asiakkaan toiveita kuunnellaan tarkalla korvalla.

Jatkuva kehitys ja asioiden tekeminen paremmin on must-juttu. Kukaan ei halua nähdä pettymystä asiakkaan kasvoilla. Ja Rollsilla halutaan tarjota vain parasta, tietenkin. Juuri tällä hetkellä parasta on 7 milliä rapeaakin rapeampaa perunaa.

arto

Arto on Rollsin toimitusjohtaja, joka syö hampurilaisia silloin tällöin, hyvällä omatunnolla. Arto hakee ideansa Lapin metsistä ja saa kimmokkeensa golf-kentiltä. Arton sydäntä lähellä on suomalainen luonto, ruoka ja arvolistalla korkealla suomalainen yrittäjyys.