Rolls aallonharjalla, aaltoja vastaan

Kiireinen ja urbaani elämäntyyli näkyy ruokatrendeissä. Trendikästä on myös se, että ruoka on helppo ottaa mukaan ja kuljettaa, eli take away ja helppo elämä. Myös kasvisten voittokulku jatkaa matkaansa ja kuluttajille ovat tärkeitä niin kotimaisuus kuin tuotteiden puhtauskin. Kuluttajat arvostavat lihan sijaan entistä enemmän kasvisvaihtoehtoja ja siksi nyhtökaura ja härkäpapu löytävät entistä useammin tiensä myös sekasyöjien lautasille.

Voin ihan hyvillä mielin lukea tämän hetkisistä ruokatrendeistä. Pystymme vastaamaan kuluttajien huutoihin kaikilla osa-alueilla: ruokamme valmistuu nopeasti ja on helppo kuljettaa mukana. Arvostamme kotimaisuutta ja jokaisesta ateriastamme löytyy kasviksia, joissa pyrimme aina priorisoimaan kotimaisuuden. Kasvissyöjille listallamme on jo vaihtoehto, ja ensi vuonna tarjoamme ruokaa myös vegaaneille.

Koko kansan hampurilainen 

Päätuotteemme on hampurilainen. Joidenkin mielestä hampurilainen on Amerikasta rantautunutta roskaa, mutta suurimmalle osasta meistä hampurilainen on arkipäiväistynyt, mutta samalla myös himottu herkku. Hampurilainen on pysynyt pitkään pinnalla ja samaan aikaan se on lastenjuhlien ykköshitti, yövuorolaisten pelastus, monen hotelliravintolan tilatuin ateria ja myös täysin salonkikelpoinen herkku.

Seuraamme toki kilpailijoidemme tuotevalikoimaa ja olemme panneet merkille, että hampurilaisen syömistä pyritään puolustelemaan tekemällä hampurilaisista ja aterioista kevyempiä vaihtoehtoja. Sama buumi koskee muitakin ravintoloita. Listoilta löytyy nykyään vähähiilihydraattista ja mahdollisuus vaihtaa ranskalaiset kasviksiin. Joku tarjoaa pikkuporkkanoita ranskalaisten sijaan ja listoilla keikkuu joskus myös kevythampurilainen. Toki meidänkin listaltamme löytyy salaatit, mutta käsi sydämelle – menetkö sinä hampurilaisravintolaan, jos haluat syödä kevyesti?

Käsi sydämelle – menetkö sinä hampurilaisravintolaan, jos haluat syödä kevyesti?

Rollsin arvoihin on kuulunut alusta saakka reiluus. Me olemme reiluja toisillemme ja ennen kaikkea yrittäjillemme, mutta haluamme olla reiluja myös asiakkaillemme. Meidät ehkä tunnetaankin Suomen pikaruokaravintoloiden reiluimmista ranskalaisista. Emme halua, että yksikään asiakas lähtee meiltä pettyneenä annoksen kokoon ja nälkäisenä. Olemme ylpeitä siitä, että meidät tunnetaan isoista annoksistamme ja muhkeista hampurilaisistamme, eikä meitä hävetä yhtään se, että light-ateriat puuttuvat listoiltamme.

Rolls aallonharjalla, aaltoja vastaan

Emme siis tänäkään vuonna lähde ratsastamaan keventämisellä, emmekä lanseeraa jättiranskalaisten sijaan miniranskalaisia. Emme myöskään ole nostaneet agendalle suunnitelmaa siitä, että Rolls-perhe saisi uuden jäsenen; Mini-PaPan. Olemme siis edelleen sitä mieltä, että reiluudella pärjää pitkälle ja uskallamme harata aaltoja vastavirtaan. Emme kuitenkaan väitä, että hampurilaisateriaa kannattaisi syödä joka päivä lounaaksi. Mutta silloin kun hampurilaiselle poikkeaa, eikö olisi ihan reilua sallia itselleen syödä vatsansa täyteen?

Energia helmikuuhun, Arto

PS. Lähiaikoina listallemme on tulossa jotain ihan uutta. Jotain reilumpaa siis.

arto

Arto on Rollsin toimitusjohtaja, joka syö hampurilaisia silloin tällöin, hyvällä omatunnolla. Arto hakee ideansa Lapin metsistä ja saa kimmokkeensa golf-kentiltä. Arton sydäntä lähellä on suomalainen luonto, ruoka ja arvolistalla korkealla suomalainen yrittäjyys.