Lautaselle tuoretta ja vihreää, kiitos!

Suomalainen jouluruokaperinne on raskas kinkkuineen ja laatikoineen. Viime vuosien aikana joulupöytien tarjoilut ovat ehkä aavistuksen keventyneet ja perinneruoat ovat saaneet rinnalleen yhä enemmän kevyempiä herkkuja, kuten salaatteja ja erilaisia kaloja.

Jouluna harvempi miettii kaloreita eikä tarvitsekaan. Tärkeintä on, että joulun molemmin puolin pitää huolta itsestään riittävällä liikunnalla ja monipuolisella ruokavaliolla. Samantyyppinen on myös Rollsin ajatusmaailma: Kun lähtee syömään hampurilaisateriaa, pitää antaa itselleen lupa nauttia. Arkeen vaan pitää mahduttaa niitä kevyempiäkin päiviä.

Rollsin jokaisessa ateriassa on jotain vihreää. Monesta ateriasta löytyy muitakin kasviksia ja osassa ravintoloistamme saa myös salaatin. Pyrimme aina valitsemaan valikoimiimme kotimaisia tuotteita. Kotimaisuus on meille tärkeää jo ihan siksi, että olemme suomalainen yritys ja haluamme tukea suomalaisia yrittäjiä. Kotimaisuus on tärkeää myös asiakkaillemme. On siis luonnollista, että meille merkitsee paljon se, mistä tuotteemme tulevat ja keneltä ne ostamme.

Me suomalaiset olemme aikojen alusta syöneet kasviksia kotimaan kasvu- ja satokausia seuraten; kesällä puputamme paljon salaattia ja tuoreita vihanneksia ja syksyn myötä kasvaa juuresten kulutus. Ehkäpä juuri siksi myös joulupöydässämme tarjotaan rosollia ja lanttulaatikkoa. Rollsilla ei hampurilaisten salaatti vaihdu kuitenkaan jouluksi punajuuriin vaan PaPa ja MaMa on vuodenajasta riippumatta aina samanlainen.

”Rollsilla ei hampurilaisten salaatti vaihdu kuitenkaan jouluksi punajuuriin vaan PaPa ja MaMa on vuodenajasta riippumatta aina samanlainen.”

Kesä on kotimaisten salaattien juhla-aika

Hampurilaistemme jäävuorisalaatti on kotimaista juhannuksen tienoilta aina syyskuulle asti ja tällöin salaatti Rollsin annoksiin tulee Savon sydämestä, Juvalta. Rollsin salaatit toimittaa Salico, joka priorisoi toimituksissaan aina kotimaisen tuotannon.

Savossa sijaitsevat Suomen suurimmat salaattiviljelykset ja Salico suosii kesäaikaan myös lähiviljelijöitään.
– Kotimaisen satokauden päätyttyä jäävuorisalaatti toimitetaan Saksasta, kunnes loka-marraskuun vaihteessa siirrytään espanjalaiseen salaattiin, kertoo ketjumyyntipäällikkö Sini Lahtela Salicolta.
– Espanjasta toimitukset tulevat keväälle asti, jonka jälkeen siirrytään taas Saksan kautta kotimaiseen tuotantoon.

Tuoreus pystytään säilyttämään eritoten oikealla kuljetuslämpötilalla. – Tuoreus säilyy, kun jäävuorisalaatti kuljetetaan, säilytetään ja käsitellään 2 – 4 asteessa. Kylmäketju ei katkea missään kohtaa.

Salicon tuotantoprosessit ovat loppuun asti hiottuja. Raaka-ainetoimitukset tulevat päivittäin, ja tuotteet tehdään aina tilauksesta. – Rollsin tänään tilaamat tuotteet lähtevät Salicolta tilauspäivän iltana ja ovat perillä Rollsilla seuraavana aamuna, kertoo Lahtela. Salicolla ei tuotteita myöskään juurikaan varastoida; käytännössä edellisenä päivänä tullut toimituserä on jo tuotannossa uuden kuljetuksen saapuessa. Todennäköisimmin siis tänään Rollsilla syömäsi salaatin satoa korjattiin vasta viime viikolla.

”Todennäköisimmin siis tänään Rollsilla syömäsi salaatin satoa korjattiin vasta viime viikolla.”

Päästämme lautaselle vain priimaa!

Kukaan ei halua nähdä pettymystä asiakkaan kasvoilla. Rollsilla haluamme tarjota vain parasta, tietenkin. Miten Salico pystyy vastaamaan huutoomme?

Salicon toimintaa ohjaavat omavalvonta- ja laatujärjestelmät, ja testejä tehdään oman laboratorion lisäksi ulkopuolisissa riippumattomissa laboratorioissa. Kaikki toimitukset tarkastetaan niiden saapuessa taloon, ja jos erä on muuta kuin priimaa käännytetään se saman tien takaisin. Laadunvalvontaa paikan päällä Espanjassa hoitaa Salicon kanssa samaan konserniin kuuluva hankintayhtiö ja tuotteet voidaan jäljittää aina viljellylle peltokaistaleelle asti. – Jos ongelmia ilmenee, on niihin silloin myös helppo puuttua, toteaa Lahtela.

Tuotteet pestään Juvan puhtaalla vedellä, eikä lisä- tai säilöntäaineita käytetä. – Pestyillä ja pilkotuilla tuotteilla on aina myös viimeinen käyttöpäivämäärä, joka sekin osaltaan takaa tuotteen tuoreuden. Näinhän ei kaupassa myytävillä pesemättömillä hedelmillä ja vihanneksilla ole, vaan siellä tuotteiden poisto myynnistä perustuu silmämääräiseen tarkasteluun.

Joka ikinen salaatinlehti, joka pilkottaa hampurilaisestasi on siis tuoretta, laadukasta ja mahdollisuuksien mukaan kotimaista. Priimaa, jota haluamme asiakkaillemme tarjota.

Possutelkaamme jouluna ja syödään lanttua. Nähdään Rollsissa viimeistään tapaninpäivänä hampurilaisten ja tuoreen jäävuorisalaatin merkeissä!

Blogiin haastateltiin Salico Oy:n ketjumyyntipäällikköä Sini Lahtelaa.