Pitkäaikainen Kauhavan Rollsin yrittäjä, työtoverimme ja ystävämme Seppo Kukkola on kuollut 68-vuotiaana 19.8.2020 Kauhavalla. Seppo oli syntynyt Kortesjärvellä 25.2.1952.

Se, joka Sepon tapasi muistaa hänet ihmisenä, jolla oli tiukka, mutta oikeudenmukainen ote asioihin. Miehenä, jonka jokaisessa kohtaamisessa sydämen sivistys oli näkyvässä osassa.

Seppo ja hänen puolisonsa Pirkko olivat pitkäaikaisimpia Rolls-yrittäjiä. Sepon mieleen olikin piirtynyt heinäkuun 15. päivä vuonna 1994. Silloin Kauhavan Rolls myi ensimmäisen hampurilaisateriansa.

Kaksikymmentä vuotta reissuhommissa ja Helsingissä työskennelleenä oli Seppo ehtinyt tutustua useampaan hampurilaisravintolaan miettien miten vastaavanlainen konsepti toimisi Kauhavalla. Kukkolat vierailivat Seinäjoen Rollsissa ja niin vanhemmat kuin kolme tytärtä Päivi, Annika ja Jonna tykkäsivät Rollsin tuotteista. Seppo halusi Helsingistä kotiseudulle ja otti yhteyttä Rollsiin. Kauhavalta löytyi sopivat tilat, jossa tytär Jonna jatkaa nyt vanhempiensa työtä.

Perhe ja työ olivat Sepon elämässä tärkeässä roolissa. Seppo kuvailikin haastattelussa vuonna 2018, että yrittäjyys on antanut ja ottanut paljon – On oltava työtä pelkäämätön. Kelloa ei saa katsoa eikä tunteja laskea. Yrittäjän palkitsee se, kun eräänä päivänä huomaa, että yrityksellä menee hyvin. Homma pyörii ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Kukkolat palkittiin vuoden Rolls-yrittäjinä vuonna 2018 ja paikallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin vuonna 2013.

Seppo viihtyi keittiön puolella, mutta myös hänen hyvä asiakaspalvelunsa on jäänyt mieleen. – Asiakkaan luota ei saa olla kiire pois, pitää olla läsnä.

Seppo oli sinnikäs, ahkera ja arvostettu yrittäjä, joka teki töitä loppuun saakka. Sairasteluista huolimatta, Seppo johti aktiivisesti ja positiivisella asenteella yritystään. Häntä jäivät kaipaamaan Pirkko ja tyttäret perheineen sekä sukulaiset, ystävät, työtoverit, lukuisat tuttavat sekä Kauhavan Rollsin asiakkaat.

Soile Ojala, Jouko Huumo ja Arto Virtakari

Kirjoittajat ovat Seppo Kukkolan pitkäaikaisia työtovereita ja ystäviä