Rollsin sovellus on kesäkuun alusta alkaen ladattavissa sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista. Ensimmäisessä vaiheessa sovelluksesta löytyvät Rollsit yhteystietoineen sekä mahdollisuus tilata Rollsin tuotteita valmiiksi tai kotiinkuljetuksella riippuen siitä, mitä palveluita ravintola tarjoaa. Lisäksi sovellus tulee mahdollistamaan entistä tehokkaamman viestinnän ja markkinoinnin. Asiakas saa sekä nopeampaa palvelua että hyviä etuja käyttäessään sovellusta.

Päätökseen rakentaa oma sovellus vaikutti se, että koronakuukaudet muuttivat asiakkaiden ostokäyttäytymistä merkittävästi, ja siirtyminen verkko-ostamiseen tuli tutuksi myös muualla kuin suurimmissa kaupungeissa.

– Korona ja ravintola-alan rajoitukset pakottivat asiakkaat opettelemaan uutta ja kysyntä omalle sovellukselle kasvoi myös isoimpien kaupunkien ja taajamien ulkopuolella. Tilattavien ja mukaan otettavien tilausten määrä kasvoi jyrkästi, mutta ei ole laskenut merkittävästi rajoitusten hellittäessä, kertoo Rollsin toimitusjohtaja Arto Virtakari.

– Tälle oli tilaus, ja halusimme vastata asiakkaidemme toiveisiin. Kehitystyö ei jää tähän, sillä uusia ominaisuuksia, jotka palvelevat sekä yksittäistä Rolls-yrittäjää, asiakkaitamme kuin Rolls-ketjua on tulossa vielä tämän vuoden puolella, lupaa Virtakari.

Sovellus on ladattavissa osoitteessa https://rolls.fi/app/