Maaliskuun lopussa Turku sai pitkän tauon jälkeen taas oman Rollsin, kun Jenni Haapasalo-Järviö avasi Rolls Runosmäen omalle liikenneasemalleen.

– Rolls oli minulle ennestään tuttu, sillä aikoinaan pyöritin Rollsia myös Skanssin kauppakeskuksessa, yrittäjä kertoo.

Slow opening -tyyliin avattu uusi ravintola on jo houkutellut uteliaita asiakkaita ja tuotteita on kehuttu.

– Vaikka viimeisimmästä Rolls-kokemuksesta onkin kulunut jo pitkä aika, tuotteiden valmistus tuntuu minullakin olevan edelleen muistissa. Reseptit tulevat kuin selkärangasta, Haapasalo-Järviö naurahtaa.

Myös Rollsin pystyttäminen kävi nopeasti, vaikka se vaatikin pienen keittiöremontin.

– Oltiin mietitty tätä jo pidempään, sillä pandemian jälkeen asiakkaiden ostokäyttäytyminen on selvästi muuttunut ja asiointia on iltaisin ollut vähemmän. Lopulta, kun tehtiin päätös avaamisesta, saimme parissa kuukaudessa konseptin pystyyn ja pyörimään. Toki, jos remonttia ei olisi vaadittu, olisi se ollut vieläkin nopeampaa.

Runosmäen Rolls on tällä hetkellä Turun ainoa Rolls. Tampereelta tullessa se on myös ensimmäinen ruokapaikka, johon kelpaa pysähtyä nautiskelemaan. Ravintolassa on 40 asiakaspaikkaa sekä terassi, jonne voi istahtaa aurinkoisella säällä.

– Myös Wolt on tulossa, joten lähistöllä asuvat saavat tilattua Rollsin herkkuja mukavasti myös kotisohvalta käsin.

Haapasalo-Järviö huomasi jo vuosia aiemmin, että työskentely Rollsin kanssa on joustavaa ja helppoa. Siksi kynnys palata Rolls-yrittäjäksi oli matala.

– On tuntunut taas mukavalta olla mukana. Tuotteilla on hieno kotimaisuusaste ja tosi kivat henkilöt tätä pyörittää. Itsekin olen taas päässyt PaPa-hampurilaisen makuun, melkoinen ananasfani kun olen, toteaa paluun tehnyt Rolls-yrittäjä tyytyväisenä.

Rolls Runosmäki palvelee osoitteessa Tampereen valtatie 106, 20360 Turku