Yrittäjäpariskunta Minna ja Petri Wallin avasivat toisen Rolls ravintolansa Heinolan keskustaan Teboil Pikkuhovin yhteyteen. Rolls-yrittäjyys on tullut tutuksi, sillä pariskunta on pyörittänyt valtatien varrella sijaitsevaa Heinolan Teboil Tähtihovia ja sen yhteydessä Rollsia jo vuodesta 2017. Konsepti on ollut toimiva heillä Tähtihovissa, ja toisen Teboilin avaamisesta haaveiltiin jokin aikaa. Haaveet kävivät toteen, kun Pikkuhovin Teboil ja ravintola lounaspalveluineen sekä Rolls avattiin 8.5.2023.

– Rolls on otettu kylällä hyvin vastaan. Alku on lähtenyt meidän mielestämme hyvin käyntiin. Varsinkin nyt kun kesä lähtee kunnolla käyntiin, niin varmaan vilkastuu entisestään, yrittäjä uumoilee.

Uuden paikan myötä on palkattu myös uutta henkilökuntaa. Kaikki on sujunut hyvin, sillä Rollsin käytännöt ovat entuudestaan tuttuja.

– On ollut helppoa, kun vanhat Tähtihovin työntekijät tiesivät Rollsin toimintatavat entuudestaan. On voitu helposti kouluttaa uusia työntekijöitä uudella toimipisteellä Pikkuhovissa, yrittäjä kertoo.

Pikkuhovin asiakaskunta on monenlainen eikä tyypillistä asiakasta pysty edes oikein määrittelemään.

– Meillä käy työmiehet, perheet, vanhemmat ihmiset eli kaikenlaiset ihmiset. Laidasta laitaan ihmisiä käy hakemassa esimerkiksi kanahampurilaisen tai MaMan. Hauska on huomata, kuinka vanhemmillakin ihmisillä on halua kokeilla Rollsia. Ikähaarukkaa on oikeastaan saatu vieläkin laajemmaksi uuden Rollsin myötä, yrittäjä kertoo.

Pikkuhovissa syödään niin paikan päällä ravintolassa ja ruokaa otetaan myös mukaan. Yhteistyö Woltin kanssa ollaan käynnistämässä myös ihan pian, joten myynnin odotetaan nousevan senkin myötä.

– Kesällä selvästi syödään enemmän paikan päällä. Hyvä esimerkki take awaysta on sellainen tilanne, että perheen äiti ottaa usein koko perheen ateriat mukaan, Wallin kuvailee.

Tiettyä suosikkituotetta ei ole Pikkuhovissa noussut vielä esiin. Laidasta laitaan tuotteita menee kaupaksi, niin wrappejä kuin hampurilaisiakin.

– Työmiehet syövät usein esimerkisi PaPa-hampurilaisia, niitä menikin paljon heti alussa. Euron Juusto -päivässä juustohampurilaisia meni 1915 kpl kuin kuumille kiville. Olisi mennyt 2000 hampurilaisen raja rikki, jos raaka-aineet olisivat riittäneet, yrittäjää nauraa.

Rolls-yrittäjyys on ollut yrittäjäpariskunnan mukaan helppoa ja vaivatonta. Yhteistyö Rollsin kanssa on toiminut aina huolettomasti.

– Meille yrittäjyys on ollut tosi vaivatonta. Yhteistyö on oikeastaan ollut aina hyvää ja helppoa ilman ongelmia. Koen, että yrittäjää kuunnellaan ja autetaan. Aina on saanut apua eikä yrittäjää jätetä yksin. Toiminta on tosi yrittäjäläheistä, Minna kiittelee.

– Yrittäjänä saa paljon myös paljon tietoa ja markkinointiapua. Kaiken kaikkiaan helppoa olla Rolls yrittäjä, Minna jatkaa nauraen.

Yrittäjä Minna Wallin myös iloitsee Rollsin raaka-aineista ja reseptiikan helppoudesta.

– Rollsin laatu on tosi kova. Vaikka hinta ei olekaan halvimmasta päästä, tässä pätee sanonta ”halvalla ei hyvää saa”. Rollsin raaka-aineita meillä noudatetaan, eikä meillä ole ollut koskaan mitään ongelmaa, yrittäjä kuvailee.

Yrittäjä nostaa positiiviseksi asiaksi myös sen, että Rollsilla tehdään tuotekehittelyä ja keksitään jatkuvasti uusia parempia raaka-aineita ja toimintamalleja.

– Tuotekehittely on aina positiivista. Ja kun tuote on hyvä, asiakkaat tulevat ja nauttivat, yrittäjä Wallin summaa.

Rolls Teboil Pikkuhovi palvelee osoitteessa: Vanha Lahdentie 1, 18100 Heinola