Yrittäjä Marika Laukkanen avasi toukokuussa Rolls-ravintolan Teboil Tornion viereen. Teboil kylmäaseman kyljessä palveleva lämminhenkinen kahvila-ravintola tarjoaa hyvän palvelun lisäksi Rolls-ruokaa sekä kahvilatuotteita ja itseleivottuja makeita.

– Vaikka virallisia avajaisia ei olla vielä ehditty pitämään, niin ihmiset ovat hyvin löytäneet paikalle, Laukkanen iloitsee.

Laukkasen mukaan tähänastinen matka Rolls-yrittäjänä on ollut melko helppo ja mutkaton. Myös konseptin toimivuus pienessä keittiössä on asia, jota Laukkanen arvostaa.

– Rolls on ollut helppo aloittaa, ei ole tullut yllätyksiä. Tilaukset ovat olleet tosi helppoja, pihvit ja ranskalaiset ovat helppo valmistaa. Simppeli homma kaiken kaikkiaan, kun ei ole niin montaa yksityiskohtaa, Laukkanen summaa.

Yrittäjä iloitsee, kun pääosin ihmiset ovat jääneet paikan päälle ruokailemaan. Ravintolan viihtyvyys on Laukkaselle myös tärkeää.

– Ennen Rollsia tein pientä pintaremonttia, että sain tilasta viihtyisämmän. Miljöö mielestäni vaikuttaa kokonaisuuteen, Laukkanen tuumaa.

Yhteistyö Woltin ja/tai Foodoran kanssa on tarkoitus myös käynnistellä seuraavaksi.

– Myös toki take awayna menee tuotteita ja Woltin kanssa sopimukset tullaan varmasti solmimaan, kunhan alkuun on päästy sujuvasti ja avajaisetkin saatu vietettyä.

Laukkasen oma kahvila Rollsin yhteydessä tarjoaa myös jälkiruokaa ja kahvia ruokailijoille.

– Täällä leivotaan itse ja meiltä saa tuoreet munkkikahvit. Jälkiruoka, jäätelöt ja karkkihyllyt löytyy. Jälkiruokapuoli on kunnossa eli toivotaankin, että ihmiset tulevat paikanpäälle nauttimaan, Laukkanen kertoo.

Rolls ei ole aiemmin ollut Torniossa, joten Laukkasen Rolls tarjoaa uusia elämyksiä paikallisille.

– Aika monelle Rolls on uusi tuttavuus, ihan tuntematon. Mutta on myös niitä nuoria, jotka tulevat puhelin kädessä tekemään tilausta ja tietävät mitä Mama-burgeriin kuuluu.

Laukkanen kertoo tähänastisen palautteen olleen pelkästään hyvää.

– Uskon, että kyläläiset lähtevät liikkeelle, kun avajaiset pidetään ja Rolls opitaan tuntemaan, yrittäjä arvioi.

Kotimaisuus ja laadukkaat raaka-aineet ovat yrittäjän mielestä Rollsissa parasta. Laukkanen on laadun suhteen myös huolellinen.

– Homma perustuu siihen, että pitää olla tosi tarkka, raikkaat tomaatit ja salaatit ovat ne myyvät raaka-aineet. Ne pitää olla kunnossa, Laukkanen kertoo.

– Niin, ja ne jäätävän hyvät dipit, hän jatkaa nauraen.

Myös Rolls-yrittäjyysohjelman helppous ja näppäryys ovat olleet positiivinen kokemus yrittäjälle.

– Kaikki on ollut simppeliä ja jouhevaa. Teija piti näppärän ja konkreettisen koulutuksen, ja kaikki on sujunut hyvin. Tilausjärjestelmä toimii ja se on hyvin yksinkertainen, Laukkanen kiittelee.

Rolls Tornio palvelee osoitteessa Kemintie 24, 95420 Tornio