Kun pitkän linjan yrittäjä Jukka Kerola päätti avata ravintolan omistamaansa kiinteistöön Kannuksen keskustassa, pistivät koronarajoitukset hieman kapuloita rattaisiin, mutta viimein 24. maaliskuuta Rolls sekä Riverside Pub näkivät päivänvalon.

– Kyllä avajaisissa riitti pöhinää. Mitään tällaista konseptia ei ole ennen Kannuksessa ollut, joten meidät on otettu todella lämpimästi vastaan, yrittäjä kertoo.

Rollsilla on Kerolan omistamassa kiinteistössä oma 14-paikkainen tila, ja sen yhteydessä toimii 50-paikkainen sporttibaari. Rakennuksessa on aikaisemmin ollut muun muassa elokuvateatteri, jonka valkokangas on säästetty sporttibaarin käyttöön. Valkokankaalta pääsee siis seuraamaan tärkeimpiä urheilutapahtumia samalla, kun nautiskelee baarin tarjonnasta ja Rollsin hampurilaisista.

Keskeisellä paikalla toimiva ravintola palvelee kuitenkin monenlaisia tarpeita:

– Rolls on ollut erityisesti perheiden mieleen, ja he hakevat paljon aterioita mukaan. Arvioisin noutoruuan osuuden olevan noin kaksi kolmasosaa. Erityisen paljon menee kebab- ja pekoniaterioita.

Kannuslaiset kiittelevät yrittäjää myös siitä, että paikkakunnalla asuvien nuorten työmahdollisuudet ovat parantuneet uuden ravintolakokonaisuuden myötä.

– Kannukselle muuttaa moni opintojen perässä, esimerkiksi maaseutualaa opiskelemaan, eikä paikkakunnalla ole järin montaa yritystä, jossa voisi tehdä lyhyen työvuoron myös koulupäivän jälkeen.

Tällä hetkellä Kerola työllistää kahdeksan henkilöä, mutta jatkossa työpaikkoja tullaan avaamaan lisää, sillä Rollsin yhteyteen avataan pian myös Kotipizza.

– Kesällä avaamme myös minigolf-radan, jota voi vuokrata myös yksityistilaisuuksiin. Radan yhteyteen rakennamme juhlakatoksen, joten se soveltuu erinomaisesti vaikkapa nuorison synttärijuhliin.

Kannuksen Rolls palvelee osoitteessa Valtakatu 23, 69100 Kannus