Rolls avasi Ranuan Teboililla

Pitkä odotus palkittiin, kun Ranuan Teboililla avattiin Rolls elokuussa. Rollsin lisääminen huoltoaseman tarjontaan oli ollut Mustosen yrittäjäperheen harkinnassa jo pitkään, mutta vasta tänä vuonna yrittäjät tarttuivat toimeen ja aloittivat kuukausia kestäneen remontin, joka valmistui 5.8. 

– Valitettavasti remontit venyi meistä riippumattomista syistä hiukan, joten emme päässeet tämän vuoden turistisesonkiin mukaan. On tämä kuitenkin hyvä juttu myös paikallisille asiakkaille, koska ravintolatarjontaa on täällä Ranualla melko vähäisesti ja lähin Rolls löytyy Rovaniemeltä, Anu Mustonen kertoo. 

Ravintola on otettu hyvin vastaan ja kaikenikäiset asiakkaat ovat käyneet testaamassa tarjontaa. Ranualla tuotevalikoima on sama kuin muissakin toimipisteissä, mutta paikalliset makumieltymykset poikkeavat valtavirrasta. 

– Meille sanottiin, että Mama ja Papa olisivat olleet suosituimpia aterioita, mutta kyllä täällä meillä pekoniaterian menekki on ollut kaikista kovinta. Sitä menee niin isona kuin pienenäkin, toteaa Mustonen. 

Ranualaiset ovat arvostaneet erityisen paljon myös mahdollisuutta tilata ateriat gluteenittomana: suurin osa Rollsin aterioista on muokattavissa keliaakikolle sopiviksi pelkällä sämpylän vaihdolla. 

Ravintolassa on 38 asiakaspaikkaa sekä 50-paikkainen ulkoterassi. Vaikka asiakaspaikkoja riittääkin hyvin, ruokaa tilataan paljon myös mukaan. 

– Arvioisin, että noutoruuan suhde on noin 50/50. Onhan se kiva, kun voi kotimatkalla käydä tankkaamassa auton ja samalla viedä perheelle valmiin, lämpimän illallisen kotiin, Anu Mustonen kertoo. 

Ranuan Teboil palvelee osoitteessa Kiertotie 13, 97700 Ranua.