Seinäjoki sai 2.8. uudet Rolls-yrittäjät, kun Pertti Rauhala yhdessä Katja ja Vesa Luhtalan kanssa otti vastuun Joupiskan alueen rinneravintolasta, joka tunnetaan nimellä Ravintola Huipulla

Ravintolassa on asiakaspaikkoja 160 hengelle sekä 40 hengen saunatilat. Uudet yrittäjät ovat tehneet tiloissa vain pientä pintaremonttia ja myös ravintolan konsepti on säilynyt pääpiirteittäin ennallaan. Rollsin kattava menu on aina saatavilla. Sen lisäksi arkipäivisin tarjolla on runsas, lähiruokaan perustuva lounaspöytä. Myös à la carte -annoksia on saatavilla.

– Rollsin valikoima miellyttää erityisesti nuorempia asiakkaita. Tyypillistä on, että vanhemmat tilaavat jotakin à la carte -listalta, mutta lapsille maistuvat Rollsin ateriat, Rauhala kertoo.

Luhtalan pariskunta tunnetaan Ilmajoen Makkaramestareiden yrittäjinä, joten myös heidän tuotteitaan on luonnollisesti lisätty listalle sekä lounaspöytään. Ravintolassa toimii myös Ilmajoen Makkaramestareiden tehtaanmyymälä.

Asiakkaat ovat ottaneet paikan hyvin vastaan, ja yrittäjät odottavat mielenkiinnolla laskettelusesongin alkamista. 

– Tällä hetkellä suosituimmat Rollsin ateriat ovat olleet perusjuttuja: Papaa, Mamaa ja juustoa on lähinnä mennyt. Kunhan laskettelusesonki alkaa, saattaa menekkikin hieman muuttua, Rauhala toteaa. 

Toistaiseksi yrittäjät ovat paiskineet ravintolassa itse täysipäiväisesti hommia, mutta avuksi on jo palkattu yksi vakituinen kokki ja kaksi osa-aikaista työntekijää. Laskettelusesongin alkaessa apukäsiä tullaan tarvitsemaan useampia.

– Joupiskan alue kehittyy ja kasvaa jatkuvasti. Meillä on jo taskut täynnä ideoita tulevaisuuden varalle, joten aika näyttää, mitä kaikkea kaikkea keksimmekään, Rauhala kertoo. 


Ravintola Huipulla palvelee osoitteessa Lakeudentie 20, 60320 Seinäjoki.